wartos

nd26751261-do_you_understand_the_ultrasonic_impact_treatment
Naha anjeun ngartos teh Perawatan Pangaruh Ultrasonik ?

Dampak Mékan Frékuénsi Frékuénsi Tinggi (HFMI), ogé katelah Perawatan Pangaruh Ultrasonik (UIT), mangrupikeun pangobatan pangaruh las frékuénsi luhur anu dirancang pikeun ningkatkeun résistansi kacapean tina struktur anu dilas. Dina kaseueuran aplikasi industri prosés ieu ogé dikenal salaku ultrasonik peening (UP ).

Éta mangrupikeun pangobatan mékanis anu tiis anu ngalibatkeun neunggeul jempol las ku jarum pikeun ngagedekeun radius na sareng ngenalkeun résidu kompresi résidu.

20200117113445_28083

Sacara umum, sistem dasar UP anu ditingalikeun tiasa dianggo pikeun pangawat las toe atanapi las sareng daérah permukaan anu langkung ageung upami diperlukeun.

Striker Anu Bebas Pindah

Alat-alat UP dumasarkeun kana 40 ti abad ka tukang solusi teknis ngagunakeun sirah anu dianggo kalayan panyerang anu tiasa dialihkeun sacara bébas pikeun peening pemer. Dina waktos éta sareng engké, sajumlah alat anu béda dumasar kana ngagunakeun panyerang anu tiasa dialihkeun sacara bébas dikembangkeun pikeun pangubaran tabrakan bahan sareng unsur anu dilas ku ngagunakeun alat pneumatik sareng ultrasonik. Perlakuan dampak anu langkung épéktip disayogikeun nalika panyerang henteu nyambung kana ujung actuator tapi tiasa ngalih sacara bébas antara aktuator sareng bahan anu diubaran. Alat-alat pikeun pangobatan dampak bahan sareng unsur-unsur dilas kalayan strikers anu tiasa dialihkeun kalayan bébas anu dipasang dina wadah ditingalikeun. Dina hal anu disebut panengah unsur-panarajang (s) kakuatan ngan ukur 30 - 50 N diperyogikeun pikeun pangobatan bahan.

20200117113446_60631

Tampilan sectional ngalangkungan alat sareng panyerang anu tiasa dialihkeun sacara bébas pikeun pangobatan dampak permukaan.

Éta nunjukkeun sét standar sirah kerja anu gampang diganti ku striker anu tiasa dialihkeun sacara bébas pikeun aplikasi anu béda-béda dina UP.

20200117113447_75673

Sakumpulan sirah kerja anu tiasa ditukeurkeun pikeun UP

Salila perlakuan ultrasonik, panarajangan osilasi dina sela alit antara tungtung transduser ultrasonik sareng spésimen anu diubaran, mangaruhan daérah anu diubaran. Jinis gerakan / épéktip tinggi ieu dina kombinasi sareng osilasi frékuénsi luhur anu diinduksi dina bahan anu diubaran biasana disebut pangaruh ultrasonik.

Téhnologi sareng Peralatan pikeun Peuting Ultrasonik

Transduser ultrasonik berayun dina frékuénsi luhur, sareng 20-30 kHz anu has. Transduser ultrasonik tiasa dumasar kana téknologi piezoelektrik atanapi magnetostriktif. Naon waé téknologi anu dianggo, tungtung kaluaran transduser bakal osilasi, ilaharna sareng amplitudo 20 - 40 mm. Nalika osilasi, ujung transduser bakalan mangaruhan striker dina sababaraha tahap anu béda dina siklus osilasi. Panarajang (s) ogé bakal mangaruhan permukaan anu diubaran. Pangaruh hasilna dina deformasi palastik tina lapisan permukaan bahan. Dampak ieu, diulang ratusan nepi rébuan kali per detik, dina kombinasi osilasi frekuensi tinggi anu diinduksi dina bahan anu diubaran hasilna sababaraha épék mangpaat UP.

UP mangrupikeun cara anu épéktip pikeun ngaleungitkeun sésana résidu résidu anu ngabahayakeun sareng ngenalkeun stress résidu résippresip anu nguntungkeun dina lapisan bagéan bagéan sareng elemen anu dilas.

Dina pamutahiran kacapean, pangaruh anu nguntungkeun dihontal utamina ku ngenalkeun tekanan résidu résip kana lapisan permukaan logam sareng campuran, panurunan konsentrasi setrés dina zona jempol las sareng ningkatna sipat mékanis tina lapisan permukaan bahan.

Aplikasi Industrial UP

UP tiasa sacara efektif diterapkeun pikeun perbaikan kahirupan kacapean nalika manufaktur, rehabilitasi sareng perbaikan elemen dilas sareng struktur. Téknologi sareng alat UP hasil dilarapkeun dina proyék industri anu béda pikeun rehabilitasi sareng perbaikan las bagian sareng elemen dilas. Daérah / industri tempat UP dilarapkeun sacara suksés diantarana: Railway and Highway Bridges, Equipment Equipment, Shipbuilding, Mining, Automotive and Aerospace.


Waktos Post: Nov-04-2020