wartos

Abstrak: Téknologi ultrasonik seueur dianggo dina industri. Tulisan ieu bakal ngenalkeun prinsip motong ultrasonik, sareng ngagabungkeun conto produk éléktronik khusus pikeun ngabandingkeun pangaruh tina motong mékanis sareng motong laser, sareng diajar panerapan téknologi motong ultrasonik.

· Panganteur

Motong ultrasonik mangrupikeun téknologi luhur pikeun motong produk termoplastik. Téknologi motong ultrasonik nganggo las ultrasonik kanggo motong karya. Parabot las ultrasonik sareng komponenana ogé cocog pikeun lingkungan produksi otomatis. Téknologi motong ultrasonik seueur dianggo dina éléktronika komérsial sareng konsumén, otomotif, énergi énggal, bungkus, médis, ngolah tuangeun sareng bidang sanés. Kalayan perkembangan ékonomi ékonomi domestik anu gancang, kisaran aplikasi bakal janten langkung lega sareng langkung ageung, sareng paménta di pasar salajengna bakal ningkat. Ku alatan éta, téknologi motong ultrasonik gaduh prospek ngembangkeun hébat.

· Motong mékanis

Motong mékanis nyaéta pamisahan bahan ku cara mékanis dina suhu normal, sapertos nyukur, ragaji (ragaji, ragaji wafer, ragaji pasir, sareng sajabana), panggilingan sareng sajabina. Motong mékanis mangrupikeun cara anu umum pikeun bahan anu kasar sareng potongan anu tiis. Intina nyaéta bahan pikeun diolah diperes ku gunting pikeun ngalaman deformasi geser sareng ngirangan prosés pamisahan. Prosés motong mékanis kasarna tiasa dibagi kana tilu tahapan berturut-turut: 1. tahap déformasi elastis; 2. tahap deformasi plastik; 3. tahap narekahan

· Motong laser

3.1 Prinsip motong laser

Motong laser nganggo sinar laser-kakuatan-kapadetan anu fokus pikeun nyaangan bahan padamelna, manaskeun bahan nepi ka rébuan dugi puluhan darajat Celsius dina waktos anu singget, ngamungkinkeun bahan kanggo diiradiasi janten gancang ngalembereh, nguap, ngabubarkeun, atanapi ngahurungkeun, bari nganggo balok Aliran udara gancang-gancang koaksial niup tina bahan lebur, atanapi bahan anu dihuapkeun ditiup jauh tina celah, sahingga motong bahan damel pikeun ngahontal tujuan motong matéri. Motong laser mangrupikeun salah sahiji metodeu motong panas.

3.2 Fitur motong laser:

Salaku padika ngolah anyar, pamrosésan laser parantos seueur dianggo dina industri éléktronika kusabab kaunggulanana akurat, gancang, operasi saderhana sareng tingkat otomatisasi anu luhur. Dibandingkeun sareng metoda motong tradisional, mesin motong laser henteu ngan ukur murah, murah dina konsumsi, sareng kusabab ngolah laser teu ngagaduhan tekanan mékanis kana bahan damel, pangaruh motong produk, presisi sareng laju motong pisan saé, sareng operasi aman sareng pangropéa saderhana. Fitur sapertos: Wangun produk anu dipotong ku mesin laser henteu konéng, ujung otomatis henteu leupas, teu aya deformasi, henteu heuras, ukuranana konsisten sareng akurat; tiasa motong bentuk rumit naon waé; efisiensi tinggi, biaya murah, desain komputer grafik Éta tiasa motong ukuranana renda dina bentuk naon. Pangembangan gancang: Kusabab kombinasi laser sareng téknologi komputer, pangguna tiasa mendesain kaluaran ukiran laser sareng ngarobih ukiran iraha waé salami aranjeunna dirancang dina komputer. Motong laser, sabab sinar anu teu katingali ngagantikeun péso mékanis tradisional, bagian mékanis tina sirah laser teu aya hubunganana sareng padamelan, sareng éta moal ngorehan permukaan anu dianggo nalika damel; laju motong laser gancang, sayatan lemes sareng datar, umumna henteu kedah diolah Terasna; henteu setrés mékanis dina sayatan, henteu aya gunting burr; presisi pengolahan anu luhur, pangulangan anu saé, henteu aya ruksakna permukaan bahan; Pemrograman NC, tiasa ngolah rencana naon waé, tiasa motong piring kalayan format ageung, henteu kedah muka cetakan, hemat waktos ékonomi.

· Motong ultrasonik

4.1 Prinsip motong ultrasonik:

Kalayan desain khusus sirah las sareng dasarna, sirah las diteken kana ujung produk plastik, sareng geter ultrasonik digunakeun pikeun motong produk pikeun ngahontal pangaruh motong ku ngagunakeun prinsip kerja getaran ultrasonik. Kayaning téhnik ngolah tradisional, prinsip dasar téknologi motong ultrasonik nyaéta ngagunakeun generator ultrasonik éléktronik pikeun ngahasilkeun gelombang ultrasonik tina sababaraha rentang frekuensi, teras amplitudo asli sareng énergi alit ku konverter ultrasonik-mékanis anu disimpen dina ultrasonik motong sirah. Geter ultrasonik dirobah janten geter mékanis tina frékuénsi anu sami, teras digedékeun ku résonansi pikeun kéngingkeun amplitudo sareng énergi (kakuatan) anu cekap ageung pikeun nyumponan sarat tina motong bahan padamelan. Tungtungna, énergi dikirimkeun kana sirah las, teras produkna diteureuy. Kauntungannana celah lemes sareng henteu retak.
Sistem geter motong ultrasonik utamina diwangun ku transduser ultrasonik, tanduk ultrasonik sareng sirah las. Diantarana, fungsi transduser ultrasonik nyaéta ngarobah sinyal listrik kana sinyal akustik; tanduk mangrupikeun komponén penting pakakas pamrosésan ultrasonik. Éta ngagaduhan dua fungsi utami: (1) énergi-konsentrasi — nyaéta, kapindahan geter mékanis atanapi amplitudo laju dikuatkeun, atanapi énergi kentel dina permukaan radiasi anu langkung alit pikeun ngumpulkeun énergi; (2) énergi akustik sacara épéktip dikirimkeun kana beban— Salaku konverter impedansi mékanis, cocog impedansi dilakukeun antara transduser sareng beban akustik pikeun ngamungkinkeun énergi ultrasonik dikirimkeun tina transduser kana beban anu langkung éfisién.

4.2. Fitur motong ultrasonik:

Nalika gelombang ultrasonik pikagumbiraeun pikeun ngahontal suhu anu langkung luhur, produk na lebur kusabab éksitasi intermolecular suhu luhur sareng gesekan internal.

Fitur motong ultrasonik. Motong ultrasonik ngagaduhan kaunggulan tina sisipan lemes sareng teguh, motong akurat, teu aya deformasi, teu aya perang, fluffing, spinning, wrinkling sareng sajabina. "Mesin motong laser" anu tiasa dihindari ngagaduhan kakurangan tina motong kasar, ujung fokus, pilling, sareng sajabna Kauntungannana motong ultrasonik kalebet: 1. Laju lumpat gancang, kalayan waktos siklus anu has kirang tina sadetik. 2. bagian palastik henteu setrés; 3. Permukaan motong beresih; 4 Seueur tempat tiasa diteukteuk sakaligus pikeun pipisahan otomatis 5 Motong ultrasonik henteu ngotoran.

Jenis bahan naon anu dipotong nganggo ultrasound? Pagawéan anu pangsaéna pikeun thermoplastics kaku (polikarbonat, polistirén, ABS, polipropilén, nilon, sareng sajabana). Aranjeunna ngalirkeun énergi mékanis langkung éfisién. Kakuatan handap (modulus élastisitas) téroplastik sapertos poliétilén sareng polipropilén nyerep énergi mékanis sareng tiasa masihan hasil anu teu saluyu.

· Kacindekan

Dibandingkeun sareng pangaruh motong mékanis, motong laser sareng motong ultrasonik, ultrasonik langkung cocog pikeun motong ceuli produk, sareng pangaruhna saé, minuhan sarat motong produk, sareng épisiénsi motong ultrasonik anu paling luhur. Motong ultrasonik mangrupikeun jalan kaluar anu hadé pikeun syarat motong produk.

Kalayan teleb sacara bertahap panilitian ngeunaan téknologi motong ultrasonik, dipercaya yén dina waktos anu caket, éta bakal langkung lengkep dilarapkeun.


Waktos Post: Nov-04-2020