wartos

Aplikasi usik ngageter ultrasonik dina ngabersihkeun: Kusabab desain unik jinis tabung buleud, usik ngageter ultrasonik khususna cocog pikeun meresihan sagala jinis pipa. Prinsipna nyaéta ngarobih énergi listrik kana énergi ultrasonik sareng ngirimkeunana kana skala sareng cai numutkeun aturanana nyalira. Témbok jero pipa ngajantenkeun énergi seueur. Guncangan ultrasonik anu dihasilkeun ku ultrasonik salami prosés transmisi nyababkeun skala, cai sareng témbok jero pipa ngahiung. Kusabab frékuénsi osilasi anu béda pikeun skala, cai sareng témbok jero pipa, molekul cai dina pipa saling tabrakan, ngahasilkeun kakuatan pangaruh anu kuat sareng pangaruh permukaan mindahkeun panas. Lapisan skala luhur didamel janten garing, dikupas, dipisahkeun, dibobol, sareng dibuang babarengan sareng ngecaskeun pakakasna, sahingga sadar ngabersihkeun témbok jero pipa ku usik ngageter ultrasonik. Salaku tambahan, palang ngageter ultrasonik ogé tiasa dianggo pikeun meresihan awak tank, sareng tiasa ditempatkeun sacara bébas dina posisi mana waé tina bak cuci. Pamakéanna fleksibel pisan sareng merenah, sareng volume anu diilikan sakedik, sareng beberesihna henteu ngantunkeun sudut maot.

Larapna usik ngageter ultrasonik dina ékstraksi ubar tradisional Cina

Komponén ultrasonik tiasa dianggo pikeun nimba bahan aktif ubar tradisional Cina. Mimiti, pelarut ékstraksi ditambihan kana wadah, sareng bahan pangobatan Cina dibubur atanapi dipotong janten butiran sakumaha diperyogikeun, sareng disimpen dina pelarut ékstraksi; generator ultrasonik dihurungkeun, usik geter ultrasonik dipasang dina luhur tank ékstraksi, sareng ultrasonik dipancarkeun ka pelarut ékstraksi, sareng ultrasonik nyaéta 'Pangaruh kavitasi' sareng aksi mékanis anu dihasilkeun dina pelarut ékstraksi tiasa sacara efektif ngarecah témbok sél bahan ubar, sahingga bahan aktif dina kaayaan bébas sareng leyur dina pelarut ékstraksi, sareng di sisi anu sanésna, gerak molekul tina pelarut ékstraksi tiasa digancangan, sahingga pelarutna sasari. Éta kontak gancang sareng bahan aktif dina bahan ubar, sareng saling dicampur sareng dicampur.

Suhu anu hadé tina usik ngageter ultrasonik pikeun ngekstraksi ubar nyaéta 40-60 derajat Celsius, janten teu kedah dilengkepan alat keur ngagolakkeun pikeun nyayogikeun pemanasan uap, anu kondusif pikeun ngahémat énergi sareng ningkatkeun polusi lingkungan. Langkung penting, éta ngagaduhan pangaruh nyalindung kana bahan aktif dina hélik-labil, gampang dihidrolisiskeun atanapi dioksidasi hérbal. Usik ngageter ultrasonik umumna ngalir kira-kira 30 menit pikeun kéngingkeun hasil anu saé. Éfisiénsi ékstraksi ningkat pisan dibandingkeun sareng prosés tradisional, sareng éta henteu diwatesan ku komposisi sareng beurat molekul pangobatan hérbal Cina. Éta cocog pikeun kaseueuran jinis ubar hérbal Cina sareng sababaraha bahan. Ékstraksi (kaasup ékstraksi cair-cair sareng ékstraksi padet-cair). Kusabab kitu, panggunaan usik ngageter ultrasonik pikeun ékstraksi ubar Cina parantos beuki diadopsi ku seueur perusahaan farmasi.

Larapna usik ngageter ultrasonik dina ngagancangkeun réaksi kimia

Tungtung payun tanduk usik ngageter ultrasonik caket dina tembok luar ketel atanapi kana rongga awak ketel. Transduser ultrasonik tiasa ngirim ultrasonik kana réaktan kimia dina rongga, sareng cairan anu kedah diubaran nyaéta ultrasonik. Pangaruh kavitasi tiasa nyababkeun parobihan kagiatan sistem réaksi, ngancurkeun struktur pelarut tina réaktan kimia dina rongga, ngahasilkeun suhu luhur sakedapan sareng tekanan tinggi anu cekap pikeun ngamimitian réaksi kimia, ngawangun pusat énergi tinggi lokal, sareng ngamajukeun kamajuan lancar tina réaksi kimia. Faktor utama réaksi katalitik tina usik ngageter.

Pangaruh sekundér tina ultrasonik sapertos shock mékanis, emulsification, diffusion, crushing, sareng sadayana sadayana nguntungkeun pikeun campuran réaktan. Usum ngageter ultrasonik nganggo transduser konsentrasi kakuatan tinggi, anu tiasa ngajantenkeun bahanna gerak paksa sareng ngagancangkeun. Mindahkeun zat tiasa ngagentos agitasi mékanis tradisional. Tangtosna, dina aplikasi praktis, langkung saé nganggo mixer listrik pikeun ngagancangkeun réaksina.

Aplikasi usik ngageter ultrasonik dina anti skala

Kami nyandak exchanger panas salaku conto. Usik ngageter ultrasonik umumna dipasang dina inlet panukar panas. Éta dikawasa ku sambungan flange sareng klep kontrol. Éta tiasa dianggo pikeun ngalereskeun sareng ngajaga pakakas ultrasonik tanpa lirén produksi. Prinsip utama nyaéta ultrasonik ngirimkeun sareng ngahasilkeun énergi nalika prosés transmisi, sareng molekul bahan sapertos skala, cai sareng permukaan pertukaran panas logam kéngingkeun énergi dina prosés geter, sareng cai dina tabung tukeur panas ngahasilkeun geter sareng tabrakan anu kuat bari ngala énergi. Molekul cai ngandung sababaraha uyah anorganik anu teu stabil dina dirina ngahasilkeun sababaraha gelembung kavitasi (kavitasi), ngabentuk rongga rongga molekul cai. Gelembung ieu, nalika gancang ngembang sareng ujug-ujug nutup, ngahasilkeun tabrakan lokal rébuan atmosfir sareng jet-speed tinggi dugi ka 400 km / jam sareng énergi tinggi langkung ti 5000 k. Énergi ieu ngancurkeun gabungan ion positip sareng négatip kalayan radikal asam sareng ngancurkeun pembentukan skala. Kaayaan pikeun ngahontal anti skala.

Larapna usik ngageter ultrasonik dina pangobatan cai

Usik ngageter ultrasonik ngumpulkeun usik ultrasonik pikeun konséntrasi énergi, sareng kakuatan sora anu kuat tiasa didapet dina nyanghareupan tungtung radiasi ultrasonik. Kusabab pangaruh ngumpulkeun énergi tanduk, kapadetan énergi sora ningkat pisan; réaksina tiasa dirancang akurat numutkeun kapadetan énergi akustik. Beungeut tungtung émisi tina usik umumna dirancang janten tiasa dicabut, sahingga usik ukuran anu pas tina raray tungtung tiasa dipilih iraha waé numutkeun intensitas sora anu diperyogikeun. Dina waktos anu sasarengan, nalika usik parah dikorosi ku kavitasi, ngan ukur bagian tungtung anu kedah diganti tanpa kedah ngagentos hargana. Usik geter sakabeh mahal. Usum ngageter ultrasonik tiasa dianggo pikeun ngubaran sagala rupa limbah organik anu tahan. Éta parantos dianggo dina sanyawa aromatik monositik, hidrokarbon aromatik poliklikik, fenol, hidrokarbon klorin, hidrokarbon klorida, asam organik, pewarna, alkohol, keton, jst Panilitian ngeunaan pangobatan cai limbah sareng ngahontal hasil anu saé. Dina cai limbah industri anu saéstuna, alat-alatna parantos dianggo pikeun ngubaran cai limbah papermaking, percetakan sareng pewarnaan cai limbah, cai limbah samak, cai limbah coking, cai limbah farmasi, leachate landfill, jst, sareng ngahontal hasil anu saé.


Waktos Post: Nov-04-2020